Ιδέες για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμο

Τα Χριστούγεννα είναι εποχή για χρώμα. Βέβαια το χρώμα είναι μια απολύτως σχετική υπόθεση και περί ορέξεως…ουδείς λόγος, αλλά όπως και να το δούμε τα Χριστούγεννα χωράνε μόνο λάμψη και…λάμψη! Χρυσό, ασημί, λευκό και φυσικά κόκκινο, είναι τα απόλυτα χρώματα. Με αυτές τις σκέψεις, τριγύριζα στο internet και είδα κάτι όμορφα νέα πράγματα και από πλευράς διακόσμησης τραπεζιού. Έτσι σήμερα έχουμε το art de la table να μας δίνει την κύρια τροφή. Το art de la table είναι ένα Ελληνικό blog που κάνει αυτό που λέει το όνομα του. Φτιάχνει και ασχολείται μόνο με όμορφα τραπέζια. Εγώ διάλεξα από εκεί τα καλύτερα του για αυτές τις γιορτές, έβαλα και τα δικά μου από κοντά, αν και νομίζω ότι μέχρι να έρθουν πιο κοντά μας θα δούμε κι άλλες ιδέες.

Ιδέα: Χρυσό και ασήμι

Χρυσό και ασήμι και φυσικά διαφάνειες. Γυάλες γεμάτες παντού, ώστε να το πάθεις το overdose. Άλλωστε, η εποχή και οι ημέρες είναι αφιερωμένες στην υπερβολή. Βάλε ψεύτικο χιόνι, μικρές μπαλίτσες, κουκουναράκια που τα έβαψες με σπρέι, ξύλινα παιχνίδα, μέχρι και κύβους από καστανή ζάχαρη μπορείς να ρίξεις μέσα στις γυάλες. Στήσε στο κέντρο του τραπεζιού σου το λεγόμενο centerpiece, από γυάλες και φυσικά φρόντισε και το υπόλοιπο τραπέζι, όπως και το υπόλοιπο σπίτι να έχει μπόλικη δόση από χρυσό και ασήμι. Τα μαχαιροπήρουνα πρέπει να είναι εντυπωσιακά όπως τα σερβίτσια και φυσικά μην ξεχνάς τις πετσέτες. Καθαρές, λινές και διπλωμένες σε σχήμα νούφαρο.

Aπό τα πιο αγαπημένα σκεύη της, είναι οι ταρτιέρες με το πόδι και αν διαθέτουν και καπάκι (καμπάνα) ακόμα καλύτερα. Μου αρέσει να απολαμβάνω από εκεί μέσα, βουτήματα και κρουασάν τα πρωινά των γιορτών.

Αν διαθέτεις μπουφέ, μην τον αφήσεις έξω από το παιχνίδι. Αυτές τις γιορτές χρειαζόμαστε όσο τίποτα άλλο την ομορφιά και την αφθονία γύρω μας. Στόλισε τον καθρέφτη του με τρέσες από κρύσταλα, διάφανα υφάσματα ή μια καπιτονέ κορνίζα. Στα δύο άκρα του, βάλε δύο μεγάλα διακοσμητικά ελάφια ή κάτι άλλο και ενδιάμεσα γέμισε με πιατέλες, ταρτιέρες, και έντονης φόρμας κουπ, γεμάτες με καλούδια. Τα Χριστούγεννα δν είναι μίνιμαλ. Δεν αντέχουν τίποτα λιγότερο από την πολυτέλεια..

Φρόντισε τα πιάτα σου να ταιριάζουν με τα υπόλοιπα αντικείμενα του τραπεζιού ακόμα και αν δεν είναι τα πανάκριβα του Neiman Marcus. Οι προτάσεις για το art de la table είναι από Anthropologie και Sia.

Ιδέα: λευκό και κόκκινο

Ένας πιο φρέσκος συνδυασμός αν δεν θέλεις να είσαι τόσο “βαριά” και Χριστουγεννα και Πρωτοχρονιά, είναι το άσπρο με το κόκκινο. Κλασικό και αεράτο. Εύκολο να γεμίσεις μικρές εκπλήξεις το τραπέζι σου σε αυτά τα χρώματα. Σκόρπισε στολίδια, βάλε καλτσούλες για τα μαχαιροπήρουνα, κόκκινα απλά χαρτιά για σουπλά και πολύ κέφι. Ψάξε τα παλιά κεντήματα σε “μετρητό” που έκανε η γιαγιά σου, ένωσε τα σε μάκρος και φτιάξε runners. Στόλισε με πετσετάκια δαντελωτά όλα τα πόδια από τις γυάλες.