Η αξεπέραστη μόδα του καρό

Τα καρό είναι της μόδας, το λένε όλοι, το λένε οι απανταχού fashionistas, εγώ γιατί να διαφωνήσω; Τα καρό είναι all times classics, αποπνέουν μια γλυκιά nerd-κατάσταση, μια κομψότητα αλά παλαιά, μια τακτοποιημένη παρουσία. Ναι, είναι της μόδας και μετράνε τρελά. Ταιριάζουν σε πολλούς τύπους και στυλ, από το country ύφος με το πουκαμισάκι και το μπάντσο στον ώμο, μέχρι το avant-quarde της δεκαετίας των 40’s. Αν βάλω μέσα και την αείμνηστη; Ποια; Την Κοκό φυσικά και το houndstooth ή το πτι-καρό ελληνιστί, τότε τα καρό δεν μένουν έξω από καμιά γκαρνταρόμπα, μον σερί, και φυσικά έξω από κανένα σπίτι.

Άρα, σπίτι και καρό σήμερα. Λατρεμένο θέμα. Tα καρό χωρίζονται σε πολλές κατηγορίες όταν είναι για ρούχα, το ίδιο και και όταν είναι για το σπίτι. Κλασικά καρό, ρόμβος, πτι-καρό, και μετά πάμε στις επαναλήψεις όσον αφορά στις ρίγες και τις εναλλαγές τους. Ταιριάζουν πολύ με τις ρίγες, και αν αναρωτιέστε γιατί, θα σας πω. Γιατί είναι απλώς και αυτά ρίγες οριζόντιες και κάθετες. Ένα μυστικό tip των διακοσμητών για να τα ταιριάξουν είναι η μη διαφορά μεγέθους. Χοντρά καρό; Χοντρούλες ρίγες. Αδύναμα καρό, λεπτά; Λεπτές ρίγες και σε εναλλαγές μεγεθών, αλλά ποτέ παχύτερες από τη ρίγα του καρό.

Από τα πιο κομψά αντικείμενα σε καρό για ένα σπίτι, είναι τα χαλιά. “Ανεβάζουν” το επίπεδο, και σε κάνουν να του δώσεις σημασία. Αν έχεις άχρωμα έπιπλα, ένα καρό χαλί θα σε σώσει. Στο ίδιο χρώμα με τα έπιπλά σου ή έντονο, ό,τι σου αρέσει, βγαίνει χάρμα. Επίσης κομψή και αναπάντεχη σε κομψότητα είναι η καρό ταπετσαρία. Υπάρχει και σε απομίμηση καπιτονέ ραφής, και δεν παίζεται. Σου ντύνει το τοίχο πιο γρήγορα από όσο χρόνο κάνεις εσύ το πρωί να διαλέξεις το σωστό φουλάρι.

Βάλε στη μόδα σου και το σπίτι σου το καρό, και θα με θυμηθείς. Να μη ξεχάσω το καρό…τι άλλο; Δάπεδο. Τα ασπρόμαυρα πλακάκια της Cosa Nostra εποχής, σε κάνουν να νιώθεις ότι ζεις με τον Αλ. Σε ρόμβο τοποθετημένα μεγαλώνουν το χώρο και κρύβουν τις ατέλειες των στραβών (λοξών) τοίχων. Σε κανονική διάταξη, ταιριάζουν σε τοίχους κουζίνας ή μπάνιου, αφού και εκεί οι επιλογές στο μέγεθος είναι μεγάλες. Από ψηφίδα μέχρι 20x20cm.

Καρό παντού, και όποιος αντέξει.