Το μποέμ στυλ ταιριάζει στο καλοκαίρι

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να δημιουργήσεις ένα διαδραστικό έξω χώρο στο σπίτι σου, είναι το ύφος. Το ονομάζω διαδραστικό γιατί είναι σημαντικό στη διακόσμηση να κατανοήσεις το εξής απλό. Είναι οι χώροι που μπαίνεις εσύ και τους γεμίζεις, οπότε αρχίζει να μη σε ενδιαφέρει το περιβάλλον αλλά ο παράγοντας άνθρωπος και είναι και οι χώροι που υπάρχουν πριν από σένα για σένα και συμπληρώνονται από την παρουσία σου και τότε γίνεται αυτό που λέγεται: “είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα”.

Το μπαλκόνι τώρα είναι ένας χώρος που αν δεν έχει θέα, επειδή δεν έχει και τοίχους, θέλει διπλή δόση ατμόσφαιρας. ‘Εστω και σκηνογραφικά να το δεις, καλό του κάνεις. Οπότε, αν και θα με βρεις πολλές φορές απέναντι αν μου μιλήσεις για σκηνογραφία στη διακόσμηση, όταν πρόκειται για χώρους συνάθροισης κοινού και εξωτερικούς χώρους, τη θεωρώ απαραίτητη.

Οπως και να έχει, σήμερα θα σου δώσω τον αέρα να φτιάξεις μια boho ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι σου, ή αλλιώς bohemian αλλά chic. Αυτά που θα χρειαστείς θα τα βρεις on-line αλλά μπορεί και να τα βρεις και στα μπαούλα της θείας σου, της γιαγιάς σου και φυσικά σε υπαίθριες αγορές, βλέπε Μοναστηράκι.

Το boho style υποστηρίζει ευρήματα του δρόμου, που με ένα χέρι χρώμα και λίγο τρίψιμο παίρνουν άλλη μορφή που σε πάει ταξίδι σε εξωτικά μέρη. Υποστηρίζει επίσης με πάθος κεντημένα στον αργαλειό στρωσίδια και ριχτάρια σε έντονα χρώματα, ενώ το φετίχ του είναι τα πάσης φύσεως φαναράκια, λαμπιόνια, κεριά και κηροπήγια.

Το top μυστικό της εβδομάδας για το μπαλκόνι, που θα το μεταμορφώσει στ’ αλήθεια πάντως και θα το μάθεις σήμερα είναι το χαλί. Ναι, καλά διαβάζεις, το χαλί. Είτε πρόκειται για ψάθα, είτε για ναϋλον ταπέτο, κουρελού, πατάκι πολύχρωμο απ΄ τους Κινέζους, βάλε ένα χαλί στο μπαλκόνι σου και αν δεν αλλάξει στυλ στο λεπτό…